Flera medier berättar idag om en dom i Solna tingsrätt där en Irakisk man blev frikänd för misshandel av en kvinna. Rätten var oenig. Två nämndemän friade mannen. En av friande nämndemännen, centerpartisten Ebtisam Aldebe, är enligt uppgift en förespråkare av Shaira.

”Det är inte ovanligt att kvinnor felaktigt hävdar att de blivit misshandlade och hotade och på så sätt låtsas att de är i behov av ett skyddat boende för att få en lägenhet”, skriver domstolen i en dom förra månaden.

”Det normala i dessa kretsar är vidare att en kvinna berättar för släkten att hon blir misshandlad om hon blir det så att saken kan lösas inom familjen. Det faktum att … (målsägaren, kvinnan) inte sagt till hans släktingar att han slog henne, utan i stället anmälde det till polisen, minskar hennes trovärdighet ytterligare. (Den misstänkte mannen) familj verkar vara en bra familj, till skillnad från hennes, vilket också har betydelse för bedömningen av skuldfrågan.”

Enligt tidningen Expressen har Ebtisam Aldebe tidigare framfört att hon vill att muslimer i Sverige ska omfattas av särlagstiftning.

Centerpartiet har kommenterat domen och sagt att man inte är för sharialagar.

/Dagens Press