Skandalbolaget Radiotjänst i Kiruna AB gjorde i dagarna en avgiftskontroll hos en person i Borås. Trots att denne gång på gång svarade kontrollanten att han inte hade någon TV blev det ändå så att bolaget skickade en faktura.

”Mannen var trevlig men obehagligt envis och jag fick svara nej på frågan om tv-innehav cirka 5 gånger. Han verkade inte tro på mig alls men frågade inte heller om han fick ta en titt själv. Efter jag inte hade en tv eller videobandspelare var mycket frågvis om jag hade en dator och hur stor bildskärm jag hade. Jag svarade att den är rätt normal storlek och att jag bara spelar på datorn. Storleken på denna verkade intressera honom enormt men jag stod på mig att det har ingen betydelse då den saknar en tv-mottagare precis som all annan elektronik jag har. Diskussionen pågick säkert i 10 minuter. Han frågade än en sista gång om jag ägde en tv men jag svarade bestämt nej. Kontrollanten verkade till slut nöjd och tackade för besöket. Nu 2018-02-27 får jag ett brev om Avgiftskontroll hem i brevlådan med anteckning: Nekar till tv. Säger sig ha dator. Ser 32 tums plattv påslagen i fönster utifrån. Faktura kommer att skickas om cirka 15 dagar. Jag förstår ingenting. Äger fortfarande ingen tv och har aldrig ägt en 32 tums plattv heller. Jag tänker inte ingå i några avtal om tv-innehav då jag saknar avgiftspliktig utrustning. Har även meddelat detta till Radiotjänst via deras webb-portal genom att skicka meddelande om omprövning”, skriver den utsatte personen i en anmälan till Konsumentverket.

/Dagens Press

Läs mer om Radiotjänst övergrepp:

http://dagenspress.se/index.php/nyheter/494-konsument-polisanmaler-radiotjanst

http://dagenspress.se/index.php/nyheter/491-konsument-radiotjanst-pastod-felaktigt-att-man-horde-tv-mottagare

http://dagenspress.se/index.php/nyheter/365-hot-och-vald-pa-radiotjanst

http://dagenspress.se/index.php/nyheter/363-skyddsombud-larmar-radiotjanst-i-kiruna-ab-vagrar-lamna-ut-incidentrapporter-och-har-lamnat-felaktiga-uppgifter-till-arbetsmiljoverket

http://dagenspress.se/index.php/nyheter/296-konsument-radiotjanst-hansynslost-och-krankande

http://dagenspress.se/index.php/reportage/162-justitieombudsmannen-struntar-i-radiotjanst-rovdrift