I dagarna klagade en elev på att denne hade ont i magen och bad om att få ringa sin mamma. När en lärare tar elevens telefon för att försöka ringa dennes mamma uttalas ett dödshot.

”Berättar du något dåligt för min mamma kommer jag att döda dig, jag kommer knivhugga dig”, säger enligt uppgift eleven till läraren.

”Personalen blev chockade och det blev tyst en stund. Tillslut gick kanslisten till skolans biträdande rektor och förklarade situationen. Skoldagen var redan slut och eleven upprepade gång på gång att han hade slutat och ville gå hem och klagade på att mamma inte hade ringt tillbaka. Vi valde att låta eleven gå hem eftersom han blev allt mer otålig och vi inte fick nått svar från mamman. Vi meddelade mamma via sms att eleven fick gå hem och att denne hade hotat en lärare. Ögonblickligen får vi ett samtal av mamman som frågar vad som har hänt. Läraren förklarade att vi egentligen bara ringt för att berätta att eleven hade ont i magen och behövde åka hem. Men att hela situationen eskalerade medan vi väntade på att hon skulle ringa tillbaka”, skriver rekton på skolan i en anmälan.

/FoodMonitor