LEDARSTICK FoodMonitor har tidigare berättat om att Länsstyrelsen Värmland denna månad tagit ett beslut om att journalister ska övervakas när de tar del av offentliga handlingar. Nu anger länsrådet Johan Blom den ”verkliga” anledningen. Egendom måste skyddas, menar han. Det handlar om offentliga handlingar med ett återvinningsvärde på uppskattningsvis tiotals ören. Kan länsstyrelsen göra sig mer löjeväckande?

Läs mer...

LEDARSTICK Vad håller det tidigare välrenommerade företaget Bonnier AB med dotterbolag på med? Anmälningarna om bolagets och deras dotterbolags ljusskygga metoder formligen flödar in till Konsumentverket. Man blir förvånad över hur villiga Bonnier är att dra sitt eget namn i smutsen.

Läs mer...

LEDARSTICK Jag skrev nyligen ett ledarstick på FoodMonitor om it-företaget Textalk i Mölndal. I artikeln beskrevs bland annat Textalks märkliga agerande i samband med hanterandet av deras kunders databaser. Det förargade Textalk:s vd Rikard Sigvardsson till den grad att han går till personangrepp i en artikel som publicerats på bolagets egen webbplats. Men inte nog med det. Han publicerar mejlkorrspondens utan att ha tillstånd till det.

Läs mer...

LEDARSTICK Hon säger att hon ringer från PPM-fondförvaltaren Advisor. Hon är väldigt intresserad av att hjälpa till med förvaltningen av PPM-fonder och börjar rabbla från vad som verkar vara ett manuskript. Hon säger ingenting om att det är ett säljsamtal. Den förkastliga taktiken använder callcenterbolaget Quality Sales Sverige AB i Skövde. Så här förlöpte delar av det samtalet:

Läs mer...