LEDARSTICK Hon säger att hon ringer från PPM-fondförvaltaren Advisor. Hon är väldigt intresserad av att hjälpa till med förvaltningen av PPM-fonder och börjar rabbla från vad som verkar vara ett manuskript. Hon säger ingenting om att det är ett säljsamtal. Den förkastliga taktiken använder callcenterbolaget Quality Sales Sverige AB i Skövde. Så här förlöpte delar av det samtalet:

– … heter jag och ringer från Advisor jag söker … .

Vad är det du vill?
– Jag vill att du ska ha så bra avkastning som möjligt att du har koll på läget. Du kanske har koll men de flesta har ingen koll och då ligger man i sex procent i genomsnitt per år och så idag har vi fått in uppemot 200 000 kronor i pengar för det är nu det börjar bli viktigt och att man sedan inte är för gammal för då är det för sent.

Rörigt minst sagt. Säljaren babblar på mer i liknande stil.

Du jobbar på Advisor?
– Nej.

Vilket bolag jobbar du på?
– Quality Sales.

– Det är Advisors tjänst som vi rekommenderar till de som vill ha hjälp med PPM:et. Vi sammarbetar. Det är Advisors tjänst som vi erbjuder,

Vad är det ni vill?
– Jag vill att du ska ha koll och se till att du ligger på en så bra nivå som möjligt.

Är det något du ska sälja?
– Jag säljer inget. Du behöver inte vara taskig mot mig,

Det här är inget säljsamtal med andra ord?
– Det är. Jag säljer en tjänst som vill ha tjänsten och förstår vad det är de. Tjänsten är ppm förvaltning. Aktivitetsförvaltning ppm.

Du säger inte direkt att det här är ett säljsamtal. Varför gör du inte det?
– Vi jobbar inte på det sättet.

Sedan slänger hon på luren…

Ett fulsäljsförsök verkade det hela vara med andra ord.

Dagens Press rekommendation: släng direkt på luren när Advisor och Quality Sales Sverige AB ringer.

Vd:n i Quality Sales Sverige AB meddelar att han kommer lyssna av det aktuella säljsamtalet som även de har på band. Han säger att bolaget är seriöst och att det är första gången han hört likande kritik.

HÅKAN FRISELL

Har du blivit utsatt för fulsäljare? Skriv gärna en rad till redaktionen @ dagenspress.se.

Dagens Press-Fakta:
Quality Sales Sverige AB har listigt nog ett bolagsnamn som ligger nära Quality Sales International Aktiebolag som är ett helt annat bolag. En representant för Quality Sales International Aktiebolag berättar att de får samtal varje vecka från förtvivlade konsumenter som drabbats av Quality Sales Sverige AB:s marknadsföring. Representanten ställer sig frågande till varför Bolagsverket tillåtit att Quality Sales Sverige AB får heta som de gör.