Han påstod att han var 16 år när han på ett asylboende skar en 17 årig svensk flicka, som var på besök hos en vän, i ansiktet med en kniv. Nu har Högsta Domstolen uppskattat, med hjälp av tandröntgen, att han är minst 20.5 år gammal. Han döms till fängelse i ett år och tre månader. Han utvisas också och får ett återreseförbud på fem år.

Mannen har under åren använt sig av olika identiteter. Han har uppgett sig komma från Algeriet.

”… har berättat att han under resan från Algeriet till Sverige har befunnit sig i bland annat Tunisien och Tyskland. Sedan han i Sverige hade häktats i sin frånvaro befann han sig också under ett par dagar i Norge. I Algeriet och under resans gång har … använt sig av åtminstone fem olika identiteter med skilda namn och födelseuppgifter. Som äldst skulle han enligt dessa vara född år 1986; han skulle med den uppgiften ha varit 29 år vid gärningen. I Tyskland har han lagförts vid två tillfällen under en identitet som innebär att han skulle vara född år 1988. Vid huvudförhandlingen i Högsta domstolen har han emellertid hållit fast vid uppgiften att han är född år 1999”, skriver Högsta Domstolen i sin dom.

Den drabbade flickan tycker inte att straffet var tillräckligt hårt.

– Han borde ha fått ett mycket hårdare straff. Eftersom han är vuxen är det bara rätt att han blir dömd som en, säger hon, till tidningen Aftonbladet.

/Dagens Press