KARLSTAD Igår kväll rånades och knivskars en man, av enligt polisen en liten mörkhyad man och en atletisk man med ”mycket mörk utseende”, i inre hamn i Karlstad. Den rånade mannen blev av med sitt pass och en summa pengar. Det ska ha funnits flera vittnen och polisen letar nu efter de två misstänkta.

poDSC 0045

”En man född 1977 som är på genomresa i Karlstad, befann sig vid Strandvägen strax söder om Nöjesfabriken. Han solar och lyssnar på en ljudbok. I det sammanhanget kommer en atletiskt byggd man med mycket mörkt utseende, cirka 25-35 år, 185-195 centimeter lång, svarta jeans, fram och samtalar med den solande mannen som också blir bjuden på en öl av mannen som tagit kontakt”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

”Konversationen pågår i närmare en timme varefter mannen som sökt upp tycker att den solande mannen ska träffa ytterligare en person. De går över gångbron till Pråmvägen, tar sedan höger för att direkt därefter ta vänster in på byggarbetsplatsen på Bryggudden. Där möter de upp personen, lätt mörkhyad, mindre man, som den uppsökande mannen tycker att han ska träffa. En diskussion uppstår som går snett och den mindre mannen tar fram ett eggvasst föremål och snittar offret i ansiktet. Offret försöker värja sig och får i det sammanhanget avvärjningsskador på andra ställen på kroppen. De båda männen försvinner därefter norrut på Bryggudden och offret söker hjälp vilket han ganska omgående får. Polisen kommer snabbt till platsen med flera resurser.”

poDSC 0049

/Dagens Press

För beställning av bilder: kontakta redaktionen @ dagenspress.se