Ungdomskontoret i Norrköping har nyligen utsatts för allvarliga hot i lokalerna och per mejl. Väktare har den senaste tiden varit stationerade i verksamheten för att skapa lugn. Händelserna är polisanmälda men polisen lade direkt ner utredningarna utan att höra personalen eller ta del av mejlen.

I april drog verksamheten Ungdomskontoret igång i Norrköping. Ungdomskontoret har cirka 50 handläggare och är till för att hjälpa utsatta personer i åldrarna 18 till 25 år.

”I ett möte tillsammans med samverkansparter på Arbetsförmedlingen uttalades dolt hot mot socialsekreteraren. Uttalandena handlade om att sist en socialsekreterare gick honom på nerverna hade han kastat två knivar mot personen med avsikt att döda men han missade men att han skulle kunna göra det igen. Vidare sa sökande att om socialsekreteraren trampade på honom skulle han trampa 1000 gånger värre. Socialsekreteraren förklarade att han såg detta som ett hot. Sökande uppmanade att han kunde polisanmäla – han hade tidigare blivit polisanmäld för hot mot tjänsteman och han brydde sig inte om detta”, skriver en enhetschef på Norrköpings kommun i en kommentar.

”Efter att klienten besökt Ungdomskontoret för att hämta upp sitt beslutsbrev skickade han ett antal e-postmeddelanden till mig, varav det sista löd: hyra ska du också bevilja, Annars kommer det här sluta illa”, skriver en ur personalen på Ungdomskontoret i en kommentar.

/Dagens Press