Två anställda på ett LSS-boende i Malmö gick med en brukare till en lekplats ett par hundra meter från boendet. Men brukare visade enligt uppgift upp ett oroligt beteende och manbestämde sig för att gå tillbaka. Men brukaren springer iväg till ett par soptunnor och börjar leta i dessa. När brukaren förs från dessa biter brukaren helt av örat på en av de anställda.

”På väg tillbaka till boendet så springer brukare fram till soptunnor och börjar gräva i dessa. En personal säger till brukaren att sluta med grävandet. Brukaren fortsätter med grävandet varpå båda personal stödjer brukaren vid varsin sida för att gå mot boendet. Brukaren tar då ett grepp om den ena personalen och biter denna i örat med full kraft. Örat lossnar från personalen. Andra personal ringer 112, och leder själv tillbaka brukaren in i boendet där kollegor tar emot brukaren”, skriver en chef på boendet i en anmälan.

”Personal återgår snabbt till den bitna personalen. Ambulans och polis kommer och ambulans kör personalen direkt till operation.”

/Dagens Press