En god man har denna månad anmält till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, att hemsjukvården inte gett en kvinna i 80-årsåldern de mediciner hon behöver. Ingen verkar enligt den gode mannen vilja ta ansvar för det inträffade.

"Hemsjukvården har missat att ge … (kvinnan i 80-årsåldern) ALL medicin under TVÅ hela veckor. Jag (dotter/god man) upptäckte detta när jag besökte … (kvinnan i 80-årsåldern) och efter ett tag fann hennes appodos helt oöppnad för två veckor. Därefter fördes … (kvinnan i 80-årsåldern) in i ambulans till sjukhus med blodsocker på 32. Hemsjukvården hade även missat att ge … (kvinnan i 80-årsåldern) ögondroppar under flera månader vilket kunnat göra henne blind”, skriver den gode mannen.

”Efter detta tillsattes hemtjänst för att servera frukost, lagad middag/vara matsällskap och sköta medicinering och ögondroppar. Nu i dagarna har hemtjänst missat att ge Margareta ögondroppar under cirka 2 månader IGEN på grund av att hemsjukvården inte gett några signeringslistor till hemtjänst. Vem som bär ansvar angående att dropparna kommer i Margaretas ögon verkar vara ovisst då ingen verkar se sig själv som ansvarig.”

/Dagens Press