En tandläkare i Lidköping har stulit patientuppgifter och säger sig nu ha förstör dessa i en grill. Det påstår en arbetsgivare i Lidköping som tidigare denna månad anmält en av sina före detta anställda till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

”Vi har upptäckt att … varit inne den 24 april klockan 17:51 2019 i vårt datasystem … och skrivit ut patientuppgifter. Detta gjorde hon 6 dagar innan hon slutade hos oss på grund av uppsägning från vår sida. Hon har erkänt muntligen att hon gjort detta och vi har försökt få henne att lämna tillbaka alla uppgifter på våra patienter utan resultat. Hon hävdar att hon bränt upp alla uppgifter i sin grill”, skriver arbetsgivaren i anmälan.

”Till saken hör att hon tillsammans med sin tandsköterska som också fått sluta hos oss, uppsökt en hygienistklink som dom ville köpa och har där hävdat att dom har en patientstock som dom äger. Vi är nu oroliga att våra patientuppgifter är ute utan att vi kan ha koll på dem. Vi kommer även att göra en polisanmälan för stöld och anmälan till datainspektionen.”

/dagenspress.se