mIMG 5357

Nyligen var tre personer, en hemvärnsman och två försvarsanställda, i Hemvärnsföreningens lokal i Årjäng för att hämta krigsmateriel. I samband med detta misstänks alla tre på något sätt ha skadats. Två av dem fick speciella hudsymptom. Alla tre drabbades av ”obehaglig huvudvärk”.

”3 stycken personer var i Hemvärnsföreningens lokal i Årjäng där Örebro och Värmlandsgruppen har förråd i källaren. Man skulle hämta krigsmateriel och köra det till Villingsberg. Vilket de också gjorde. Den ene av männen är veteran hemvärnsman och är inte anställd av FM. 2 dagar efter flytten fick den ene anställde sprickor i huden på händerna som sen eskalerade och blev blåsor som brände. Han fick även liknande symptom på armbågar, knän samt fotleder och nässelutslag på hela kroppen. Varpå han sökte sjukvård i Karlsskoga. Då gjordes ingen koppling till materiel eller lokal men när de 3 männen var i Årjäng den 18/6 så träffade de veteranen och då hade han samma skador på händer och kropp. Och den enda beröringspunkten var ju förrådet”, skriver Försvarsmakten i en anmälan.

”Den ene av de 3 männen fick ej några blåsor men alla 3 beskriver en obehaglig huvudvärk som kommer och går som har uppträtt sen förrådet tömdes 21/5. Veteranen har också uppsökt sjukvård.”

Dagenspress.se har kontaktat Hemvärnet och K3 i Karlsborg som ansvarade för de två försvarsanställda. Båda organisationerna bekräftar uppgifterna.

Det är ännu inte klart vad det var som orsakade skadorna på de tre männen. Enligt uppgift förvarades inga vapen i det aktuella förrådet.

Det är också oklart hur de mår idag och om de kommer att få några men.

Det aktuella förrådet tillhör Örebro och Värmlandsgruppen inom Hemvärnet.

/dagenspress.se

Bilden: Hemvärnsmän. Tagen vid ett annat tillfälle i samband med övning.