Förra året dömde förvaltningsrätten ut viten mot grossisten Hung Fat Trading Asien Livs AB i Hisings Backa på totalt 270 000 kronor. Det meddelar Göteborgs Stad. I år har kommunen lagt viten på över en miljon kronor. Råttspillning, gnagmärken, och skalbaggar, har påträffats. Dessutom finns brister när det gäller spårbarheten.

Läs mer...

LEDARE: Nu står det klart att Radiotjänst i Kiruna AB inte slutat med sin hetsjakt på de medborgare som inte äger tv utan tittar på program från bland annat svt.se på datorn istället. I ett fall nyligen så berättade en kvinna i Säffle att en person som arbetar för Radiotjänst stått och lyssnat utanför hennes dörr och tyckt sig höra en tv. Kvinnan äger ingen tv men kände sig så stressad över Radiotjänst påförda avgift att hon först ändå betalade. Efter ett tag stod hon inte ut längre och bestred bolagets fakturor. Då de inte gav med sig anmälde hon ärendet till Justitieombudsmannen, JO.

Läs mer...

I slutet av förra året gjorde sig plötsligt regeringen av med dåvarande generaldirektören på Livsmedelsverket. In kom Annica Sohlström som tillförordnad generaldirektör. Nu när hon hunnit bli varm i kläderna frågar vi om läget på myndigheten och utmaningarna framöver. Foto: Livsmedelsverket.

Läs mer...