Tidigare denna månad gick det in tre personer i en butik i Uppsala som drivs av butikskedjan ICA. När en kassörska frågade efter legg i samband med att de skulle köpa tobak blev hon kränkt.

En god man riktar kritik mot Mårtenslunds äldreboende i Lund för att inte informerat honom eller anhöriga efter ett dödsfall. Detta enligt en anmälan i dagarna.

I dagarna var en polis som arbetar i yttre tjänst i Bäckbyparken i Borås för att omhänderta en crossmotorcykel. Då kommer det 10-15 personer springandes mot honom.

En kvinna har sedan hösten 2014 ringt en journalist på Mittmedia uppskattningsvis 50 gånger. Kvinnan uttalar bland annat hot. Det hela började efter det att journalisten skrivit en krönika som handlade om ett politiskt parti.

I dagarna skulle en polispatrull omhänderta en person på en adress i Skellefteå. Då blir en av poliserna skadad efter ett slag i huvudet med en hammare. Detta enligt en anmälan.

En 90-årig kvinna Borås, som trots stort behov inte fått komma in på omsorgsboende, ramlade nyligen i sitt hem. Först cirka 10 till 12 timmar senare hittades hon död av hemtjänsten.

Igår skulle en busschaufför precis till att med sin buss lämna bussterminalen på Botulfsplatsen i centrala Lund. Då blev chauffören hotad.

I dagarna kom det fem minuter innan stängningsdags in två personer i 20-årsåldern på Apoteket Älgen i Örebro. De var ute efter narkotikaklassade preparat.

Natten mellan lördag och söndag höll arrangören till Putte i Parken i Karlstad ett tal till publiken innan bandet Den Svenska Björnstammen skulle spela. Detta efter rapporter i media om sexuella ofredanden. Man sa bland annat: ”ni killar ge f.. att tafsa på tjejerna” och "respektera varandra nu". Men nästan omgående efter det att spelningen börjat fick två personer omhändertas. Det är ännu oklart varför. VIDEO

Förra månaden höll polisen i Solna en övning där karbin G36 från tillverkaren Heckler & Koch användes. Då inträffade en olycka.

I maj år 2016 dök det upp två eritreanska flickor på Filipstads kommun. De sa att de hade rymt hemifrån. Båda flickorna var då under 18 år. Men istället för att direkt skickas tillbaka till sin mamma som bor i Tyskland behölls de i Filipstad. Nu snart två år senare, efter det att de bott på HVB, gått i skola och fått kompisar, ska de plötsligt utvisas till Italien.

Skandalbolaget Radiotjänst i Kiruna AB gjorde i dagarna en avgiftskontroll hos en person i Borås. Trots att denne gång på gång svarade kontrollanten att han inte hade någon TV blev det ändå så att bolaget skickade en faktura.

Flera medier berättar idag om en dom i Solna tingsrätt där en Irakisk man blev frikänd för misshandel av en kvinna. Rätten var oenig. Två nämndemän friade mannen. En av de friande nämndemännen, centerpartisten Ebtisam Aldebe, är enligt uppgift en förespråkare av Shaira.

Hittills i år har det kommit in 14 anmälningar till Arbetsmiljöverket från rektorer och chefer på olika skolor som drivs av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB i Täby. Förra året kom det in 10 anmälningar. Det handlar bland annat om dödshot och fysiskt våld. Dagens Press publicerar idag utdrag ur dessa.